Zespół Szkół przy OSiW OHP w Iwoniczu na XII Europejskim Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2017 (ZDJĘCIA)

IWONICZ/ RZESZÓW / PODKARPACIE. W dniach 8-9 grudnia 2017 r. w Rzeszowie odbył się XII Europejski Konkurs Kulinarny EKOGALA 2017. Tematem przewodnim konkursu była wieprzowina.

Uczestnicy musieli w ciągu 60 minut przygotować 8 porcji dania głównego, składającego się z polędwiczki wieprzowej z obowiązkowym wykorzystaniem sera koziego, ziemniaków oraz mrożonych warzyw Oerlemans (bób, fasola szparagowa cięta żółta).

W rywalizacji zmierzyło się 12 drużyn ( Jarosław, Iwonicz-Zdrój, Sandomierz, Trebisov, Zakopane, Ropczyce, Iwano Frankivsk, Bochnia, Lwów, Rzeszów, Gorlice).

Zespół Szkół przy OSiW OHP w Iwoniczu reprezentowały uczennice z klasy III ZSZ: Klaudia Żebracka i Patrycja Majka, które przygotowały polędwiczkę wieprzową z farszem orzechowo – jabłkowym podaną z ziemniakami z ogniska, fasolą szparagową, bobem, papryką i sosem z sera koziego. Dziewczyny za swoje danie otrzymały wyróżnienie.

Uczennice do konkursu przygotowała Małgorzata Wawro.

źródło:UG Iwonicz Zdrój

15-12-2017

Udostępnij ten artykuł znajomym:



Dodaj komentarz

Zaloguj się a:

  • Twój komentarz zostanie wyróżniony,
  • otrzymasz punkty, które będziesz mógł wymienić na nagrody,
  • czytelnicy będa mogli oceniać Twoją wypowiedź (łapki),
lub dodaj zwykły komentarz, który zostanie wyświetlany na końcu strony, bez możliwosci głosowania oraz pisania odpowiedzi.
Dodając komentarz akceptujesz postanowienia regulaminu.

Pokaż więcej komentarzy (0)

Inline
Inline