JAŚ WĘDROWNICZEK: Spotkanie z wybitnym ultramaratończykiem. Kolacja biegacza. SPRAWDŹ!

RYMANÓW / PODKARPACIE. Hotel Restauracja Jaś Wędrowniczek z Rymanowa zaprasza na kolejne spotkanie z cyklu Wielkie Wyprawy. Tym razem, na gości czekać będzie Robert Korab – wybitny ultramaratończyk, który przebiegł już 55 maratonów i 61 ultramaratonów. Ta statystyka szybko rośnie, bo Robert wciąż podejmuje, nowe biegowe wyzwania. Jak mówi – prawdziwy ultramaraton zaczyna się po 120 kilometrze, kiedy myślisz, że osiągnąłeś kres możliwości, musisz uwierzyć, że kryzys minie.

WIELKIE WYPRAWY – ROBERT KORAB

GŁÓWNY SZLAK BESKIDZKI,
czyli 134 godziny i 34 minuty w biegu
oraz
ANDORA ULTRA TRAIL BIEG RONDA DELS CIMES
( 170km 13.500) pionu, czyli jak się przygotować do ustanowienia rekordu GSB

10 grudnia 2019 (wtorek) – godz. 18.30

ROBERT KORAB – ultramaratończyk, na co dzień mieszkający i pracujący w Rzeszowie, biega od 2002 roku, związany z klubem Rzeszowskie Gazele i Gepardy i Lurbel Polska. Przebiegł już 55 maratonów i 61 ultramaratonów. Ta statystyka szybko rośnie, bo Robert wciąż podejmuje, nowe biegowe wyzwania. Jak mówi – prawdziwy ultramaraton zaczyna się po 120 kilometrze, kiedy myślisz, że osiągnąłeś kres możliwości, musisz uwierzyć, że kryzys minie.

Ma na swoim koncie wiele spektakularnych biegów w kraju i za granicą, wśród nich prawdziwe wyzwanie, jak GŁÓWNY SZLAK BESKIDZKI (517km, 21500m up) pokonany w formule samotnie bez wsparcia (self support) w czasie: 134 godziny i 34 minuty (5 dni, 14 godzin i 34 minuty). Start: Wołosate 22 września 2019r godzina 2:00, koniec 27 września Ustroń godzina 16:34.

Robert Korab ustanowił tym wynikiem, nowy rekord GSB w tej formule i został zarazem pierwszą osobą która przebiegła GSB w wariancie bez wsparcia poniżej sześciu dni!!!

Taki sukces był możliwy, tylko solidnemu przygotowaniu a w cykl tychże przygotowań, wpisuje się szlak GRP wokół Andory, Pireneje – 110km z 10 000 m przewyższenie, który Robert zrobił w lipcu, razem z czterema kolegami. W formule z plecakami i ze spaniem w górach, po napotkanych schronach. Zajęło im to 6 dni a później po czterech dniach odpoczynku, Robert pobiegł najdłuższy bieg w ramach festiwalu biegowego ANDORA ULTRA TRAIL BIEG RONDA DELS CIMES ( 170km 13.500) pionu. To jeden z najtrudniejszych górskich biegów stumilowych na świecie i z pewnością, najtrudniejszy w Europie!!!

Lista biegowych osiągnięć i prawdziwych wyzwań na najtrudniejszych biegach górskich, jest bardzo długa. Nasz gość od lat jest w czołówce biegów górskich, często na podium lub tuż poza nim, niektóre z nich, to:

– Klasa Mistrzowska PZLA w biegu 24h (Łyse 2018r)
– SPARTATHLON 2016 – ( 246km +3000 m )
– Główny Szlak Beskidzki(517km) – 2015 rok, samodzielnie bez supportu,
pokonany w 9 dni 2 godziny i 50 minut
– Główny Szlak Sudecki (odcinek Kudowa Zdrój-Świeradów Zdrój ok 250km +9000m)pokonany w duecie z Wojtkiem Lipą w listopadzie 2018
– TDS w ramach UTMB 2011 ( 119 km + 6900 up )
– LAVAREDO ULTRA TRAIL 2012 ( 118 km, + 5740 up )
-Ultra Trail du Mount Blanc 2014 ( 168,7 km + 9500 up)
-100 Miles of Istria Ultratrail 2016 (170,9 km + 7120 up )
– Ronda Dels Cims Andora 2019 ( 170km + 13500 up ),
Robert mówi o sobie – lubię: jazz, nie … ja bardzo lubię jazz, inną dobrą muzę też.
Ultramaratony a także inne formy katowania się i grzebania w ukrytych rezerwach własnego organizmu. Piękno w wielu wymiarach i w różnych postaciach. Niepospolitość.
Magię dzikich gór i oczywiście dobre czerwone wino.

WSTĘP: Dorośli: 10 zł/osoba. Dzieci i młodzież szkolna – gratis!

DODATKOWE ATRAKCJE WIECZORU:

– KOLACJA BIEGACZA – bezpośrednio po spotkaniu, zapraszamy chętnych na wspólną kolację ze specjalnym „biegowym” menu. WSTĘP: 30 zł/osoba

PROSIMY O WCZEŚNIEJSZĄ REZERWACJĘ MIEJSC NA KOLACJĘ.

WYSTAWA FOTOGRAFII BIEGOWEJ – wyjątkowa dokumentacja biegów górskich, której autorzy pokazują zarówno emocje, jak i piękno tego sportu.

KOLACJA BIEGACZA – MENU
– zimowe chili z Minnesoty, według przepisu Scota Jurka z książki “Jedz i biegaj”
– wybór kasz (jaglana, bulgur, quinoa, amarantus) z dodatkami (warzywa, mięso)
oraz oliwy (truflowa, z pestek dyni, olej konopny tłoczony na zimno)
– wybór sałat (rukola, roszponka, cykoria, mix sałat z kozim serem)
– chrupiące ciastka owsiane
– pieczywo mix, pieczone w Jasiu Wędrowniczku
– woda mineralna Rymanów Zdrój lub piwo Leżajsk 0,5l

ZAPRASZAMY!

źródło: materiały nadesłane

Tekst sponsorowany

04-12-2019

Udostępnij ten artykuł znajomym:



Dodaj komentarz

Zaloguj się a:

  • Twój komentarz zostanie wyróżniony,
  • otrzymasz punkty, które będziesz mógł wymienić na nagrody,
  • czytelnicy będa mogli oceniać Twoją wypowiedź (łapki),
lub dodaj zwykły komentarz, który zostanie wyświetlany na końcu strony, bez możliwosci głosowania oraz pisania odpowiedzi.
Dodając komentarz akceptujesz postanowienia regulaminu.

Pokaż więcej komentarzy (0)

Inline
Inline