Zespół Szkół przy OSiW OHP w Iwoniczu na XII Europejskim Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2017 (ZDJĘCIA)
IWONICZ/ RZESZÓW / PODKARPACIE. W dniach 8-9 grudnia 2017 r. w Rzeszowie odbył się XII Europejski Konkurs Kulinarny EKOGALA 2017. Tematem przewodnim konkursu była wieprzowina.
Uczestnicy musieli w ciągu 60 minut przygotować 8 porcji dania głównego, składającego się z polędwiczki wieprzowej z obowiązkowym wykorzystaniem sera koziego, ziemniaków oraz mrożonych warzyw Oerlemans (bób, fasola szparagowa cięta żółta).

W rywalizacji zmierzyło się 12 drużyn ( Jarosław, Iwonicz-Zdrój, Sandomierz, Trebisov, Zakopane, Ropczyce, Iwano Frankivsk, Bochnia, Lwów, Rzeszów, Gorlice).

Zespół Szkół przy OSiW OHP w Iwoniczu reprezentowały uczennice z klasy III ZSZ: Klaudia Żebracka i Patrycja Majka, które przygotowały polędwiczkę wieprzową z farszem orzechowo – jabłkowym podaną z ziemniakami z ogniska, fasolą szparagową, bobem, papryką i sosem z sera koziego. Dziewczyny za swoje danie otrzymały wyróżnienie.

Uczennice do konkursu przygotowała Małgorzata Wawro.
źródło:UG Iwonicz Zdrój
15-12-2017
Udostępnij ten artykuł znajomym:
Tagi: gmina Iwonicz-Zdrój, imprezy kulinarne, Iwonicz, konkurs kulinarny, lubatowa, lubatówka, ohp iwonicz, OSP Iwonicz, tviwonicz.pl, wyróżnienie dla szkoły, XII Europejski Konkurs Kulinarny EKOGALA 2017., Zespół Szkół przy OSiW OHP w Iwoniczu na XII Europejskim Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2017 (ZDJĘCIA), zs iwonicz
Dodaj komentarz
Zaloguj się a:
Dodając komentarz akceptujesz postanowienia regulaminu.