Jaś Wędrowniczek zaprasza na BRUNCH WIELKANOCNY
RYMANÓW / PODKARPACIE. Hotel Restauracja Jaś Wędrowniczek zaprasza na BRUNCH WIELKANOCNY. W programie wielkanocne potrawy z różnych stron świata, muzyka ludowa, mini kiermasz wielkanocny.
10 kwietnia 2022 r. (niedziela) od godz. 13:00 do 17:00
Wstęp: 99 zł /dorośli… i jesz ile chcesz… 60 zł / dzieci do 7 lat
Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc i wykupienie biletów do 7 dni od rezerwacji.
Rezerwacja biletów:
Recepcja tel. 603 364 444, 13 43 56 733
e-mail: hotel@jas-wedrowniczek.pl
Święcone sporo pochłaniało czasu,
niemało panie miały ambarasu
z tem by się babki dobrze im udały,
w miarę podrosły, zakalca nie miały.
By były drożdże w pore dostarczone,
mięsiwa kruche i nie przypalone.
Jak wyjdą torty, mazurki, babuchy,
pierogi, sery, jajka i szpekkuchy.
[A.Habdanik]
PRZYSTAWKA (dla każdego na stole):
- Pasztet w cieście na musie chrzanowym
ZUPY:
- Solianka- zupa ukraińska
- Grecki rosół jagnięcy z pierożkami cappelletti
- Tradycyjny żur Wielkanocny na zakwasie z białą kiełbasą
MIĘSIWA I RYBY:
- Jagnie pieczone po nowozelandzku
- Smażonka wielkanocna
- Orange baked ham– amerykańska szynka w pomarańczach
- Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
- Królik duszony w cydrze z musztardą francuską
- Kurczak po apenińsku z oliwkami
- Kaczka z pędami bambusa po azjatycku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Sandacz w galarecie z białego wina
- Pasztet z wędzonego pstrąga
- Pstrąg pieczony z cytryną
ROZMAITOŚCI:
- Argentyńska tarta pascualina – tarta z jajkiem na twardo, szpinakiem, czosnkiem i serem białym.
- Jajka faszerowane z avocado, jajka faszerowane wędzoną rybą
- Ser jajeczny – podkarpackie smaki
- Jajka po szkocku podane na szpinaku
- Jajka w galarecie z kurczakiem i zielonym groszkiem
- Ruloniki szynki z pastą w buraczanej galantynie
- Pieczenie, wędliny i kiełbasy domowe z chrzanem
- Boczek rolowany faszerowany z kminkiem
- Pasztety pieczone ( mix ) z żurawiną
- Pasztet z fasoli i soczewicy
- Sałatka jarzynowa – tradycyjna, sałatka porowa
- Sałatka z tartej rzodkiewki, szczypiorku i szynki
- Buraczki marynowane z chrzanem na cydrze
- Chrupiące sałaty z nowalijkami w sosie vingrette
- Ćwikła z chrzanem
- Kapusta po góralsku
- Rumuńska mamałyga ( kasza kukurydziana )
- Puree ziemniaczane z chrzanem i śmietanką
- Ziemniaki pieczone w ziołach prowansalskich
- Chlebek grecki tsoureki
SŁODKOŚCI:
- Hiszpańskie torrijas, słodkie grzanki z cynamonem
- Kulicz– rosyjska babka z dodatkiem bakalii i rumu.
- Pascha Wielkanocna , Baby i Mazurki Wielkanocne
- Sernik po wiedeńsku
- Folar drożdżowy z Potrugalii
- Mini deserki
- Lemoniady smakowe –„ Powiew wiosny”
- Woda w dzbankach na stołach w cenie menu.
Kawa, herbata, inne trunki na zamówienie z karty – dodatkowo płatne.
Artykuł sponsorowany
materiały nadesłane
23-03-2022
Udostępnij ten artykuł znajomym: